Elin Arabı; Zenci

Posted by C3Moi | Posted in , | Posted on 02:42

Hiç unutmam bi gün Türkiye - Belçika futbol maçındaydık. O zamanlar küçüktüm tabi. Türkiye
gayet iyi bi maç çıkarmıştı. Fakat bulduğu pozisyonları değerlendiremedi ve sonucunda bayağı süpriz bi skor 3-1 ile kaybetmiştik. Sanırım 97 yılında oynadığımız maçtı. Hatrick yaparak takımı galibiyete taşıyan siyahi futbolcu için stadtaki bi amca ELİN ARABI 3 TANE ATTI GİTTİ..! cümlesini kullanıp maç bitmeden stadı terketti. Benimde ordan bu söz aklıma geldi. Bugün bi arkadaşımın eski sevdiği kız evlenicekmiş. Allah mesut etsin mi diyelim mi bilemiyorum. Pek standart cümleler kurmayı sevmem çünkü ama kocası olacak kişiyi görseniz pek mesut olacağını düşünmezsiniz. Tabi insanın içini bilemezsiniz ama gerçekten hiç yakışmıyorlardı. Kız beyaz o siyah olur mu..? Bence olmaz ama gönül işte maksat gönüller bir olsun demiş atalarımız ki artık mantık evliliğinde gönül varsa. 

Çevremdeki insanlar yani yaşıtlarım birer birer nişanlanıyor, evliliğe adım atıyor. Ya ben, ya biz. Eskiden askerliğini yapmayana kız vermezdi atalarımız şimdi ona bakmıyolar ki artık ona askerlik denirse. İşi bile olmasına gerek yok zengin olsun yeter gözüyle bakıyo gelin adayları. Yani bırak evliliği ilişki yaşamanız bile mümkün değil artık.

Bugün arkadaşımın başına gelen şey yarın benim başıma gelecek. Sen seversin, sen emek verirsin, tıpkı maçtaki gibi onun için herşeyi yaparsın ama galip gelemezsin. Çünkü, çünkü, çünkü demiycem. Parası var mı var, yakışıklı olması önemli değil, insan olması önemli değil, romantik olması önemli değil. Tek cümleyle ELİN ARABI GELİR, SEVDİĞİNİ ALIR...

ASLINDA O ARAP DEĞİLDİR. SİYAHİDİR. HATTA ZENCİDİR...

KIZLARINDA HOŞUNA GİDEN O DEĞİL Mİ ZATEN..?

ZENCİ...

Comments (0)

Related Posts with Thumbnails